Het bedrijf

Het Fermette Team

De mensen achter het beleg tussen uw boterhammen.

Onder het huislabel Fermette brengt Vleeswaren Depuydt een ruim assortiment fijne vleeswaren, salades, bereide gerechten, diepvriesartikelen en kaas tot bij de betere slager en supermarkt. Daarnaast vertegenwoordigt Depuydt alle nationale merken en verdeelt een scala aan exclusieve importgoederen.

Onze taak bestaat erin de schakel te zijn tussen producent en detaillist om, naast een gevarieerd assortiment, ook de nodige ondersteuning te geven om de verkoop via het traditioneel kanaal van de bediening over de toonbank te promoten. Dit evenwel zonder de nieuwe marktevoluties uit het oog te verliezen. De 16 versconsulenten van Fermette staan daarbij steeds ten dienste van hun klanten, geven het nodige advies en stellen voor elke klant het meest geschikte assortiment samen.

Fermette wil uw partner zijn bij het opstarten van uw nieuwe zaak. Wij helpen u graag bij het opleiden van uw personeel, bij degustaties en recepties. Kortom uw full-service groothandel die een totaalpakket tegen de beste kwaliteit/prijs aanbiedt en excelleert in klantgerichtheid.


Honger naar Kwaliteit en Duurzaamheid

ISO 22000 en Autocontrole

ISO 22000
Sinds 12 mei 1997 is Vleeswaren Depuydt ISO 9001 gecertifieerd. Dit bewijst ons voortdurend streven naar verbetering en innovatie en dit zowel op gebied van productkwaliteit als op het vlak van dienstverlening. Het kwaliteitssysteem is de garantie voor een gestructureerd en beheerst proces van bestelling tot levering.

We zijn in 2014 overgestapt naar ISO22000, een kwaliteitssysteem die, naast het streven naar verbetering en innovatie, controleert op voedselveiligheid.


Autocontrole, zowel voor groothandel (KF80) als kaasversnijding (CO579)
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door ons wordt genomen om ervoor te zorgen dat de producten in alle stadia van ons proces voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, kwaliteit van zijn producten en de voorschriften inzake traceerbaarheid en het toezicht op de effectieve naleving van deze voorschriften.


Duurzaam ondernemen
In 2009 behaalt Vleeswaren Depuydt zijn eerste charter Duurzaam Ondernemen.
De firma streeft naar het werken aan een continue verbetering van de prestatie op milieu-, sociaal en economisch vlak en engageert zich om de 3P’s (people, planet en profit) in balans te brengen. Daarnaast wordt belang gehecht aan een open en eerlijke communicatie met alle relevante stakeholders en maakt werk van een duurzaam HR-beleid dat alle medewerkers centraal stelt. Tevreden medewerkers zijn immers productieve medewerkers die de klanten een uitstekende service verlenen.


Historiek

Anno 1945


1945: De oprichters van het bedrijf, Alfons en Anna Depuydt-Menu, legden in 1945 de bouwstenen voor Fermette in Gistel. Er werd vleeswaren verkocht vanuit een vooroorlogse bestelwagen voorzien van een kleine ijskast en wat stapelrekken.

1963: De zonen Kamiel en Marcel nemen de firma over en vestigen zich langs de Torhoutsesteenweg.

1992: De derde generatie neemt de fakkel over met
Yves en Kurt Depuydt.


2004: In februari 2004 verhuist Vleeswaren Depuydt naar het industriepark te Zandvoorde.
Implementatie voice-picking.

2008: Door de sterke groei in assortiment en personeel drong een uitbreiding van het magazijn en de burelen van 2.800 m2 naar 5.100 m2 zich op.

2009: Overname Braet uit Knokke.
Ingebruikname 2 portaal-robotten.

2010: Overname kaasgroothandel Carrette uit Wevelgem.
Jubileumjaar waarbij Fermette haar 65 jaar groei viert.

2012: Overname kaasgroothanel Taeckens uit Torhout.
Lancering Private Label ‘Fermette kazen’.
Opstart eigen kaasversnijding.

2013: Overname Lédo Verswaren – Nederland
Aangenomen leverancier bij Belgische Keurslagers

2015: ARO Products vervoegt de groep Depuydt