Kazen van Oostende

Kazen van Oostende

Zin in een lekker stukje kaas? Degusteer dan ons gerijpt smaakpatrimonium van Oostende! Kaas die ambachtelijk bereid wordt op basis van een authentiek recept met volle verse melk. Heerlijk zacht bij elke gelegenheid, een smaakvol eerbetoon aan Oostende.

Ensor

De kaasmaker gebruikt enkel melk van zijn eigen kudde om deze heerlijke boerderijkaas te maken. Hij waakt erover dat zijn dieren zo veel mogelijk buiten kunnen lopen en vers gras kunnen eten. Dat ziet u terug in de kwaliteit van zijn melk. Kwaliteitsvolle melk staat garant voor een kwaliteitsvolle kaas.

Ensor
Oud-Kortrijk

Oud-Kortrijk

Heerlijk bij een biertje of op een sneetje brood.
Oud-Kortrijk heeft zijn kleur te danken aan de toevoeging van anato (natuurlijke kleurstof) en heeft veertien maanden rustig in zijn rijpingskamers liggen rijpen. 

Koning Winter

Sluit een stevige winterse wandeling af in huiselijke warmte met deze heerlijke Koning Winter. In het gezelschap van een goed glas bruin bier zoals Rochefort komt dit stukje kaas extra goed tot zijn recht.

Wordt enkel in de herfst gemaakt om pas het volgende jaar in de herfst en winter te proeven. Deze kaas wordt bovendien exclusief voor ons gemaakt door de kaasmakers van de Moerenaar. Als een echte boerderijkaas hebben de kaasmakers controle over de kwaliteit van hun melk.

Koning Winter
Pave d’Ostende

Pave d’Ostende

Pave d’Ostende is de perfecte begeleider van een bruin biertje en een goede vervanger voor industriële abdijkazen. Dit type abdijkaas wordt met pekel geborsteld wat een rode kleverige korst geeft. Een erkend product door de VLAM.

Kortrijkse Brokkel

Heerlijk in combinatie met een lekker biertje of als schilfertjes bij een salade. Deze kaas wordt voor ons voor minstens twee jaar op een ambachtelijke manier gerijpt. 

Kortrijkse Brokkel
Kastaer

Kastaer

Een lekkere abdijkaas die bij elke gelegenheid past. Kastaer is een pittig kaasje met een romige en zachte structuur. Exclusief voor ons gemaakt door de kaasmakers van de Moerenaar.

Veurnse Notenboom

In de Veurnse Notenboom proeft u knapperige stukjes fenegriek en een beetje mosterd. Deze kaas is onweerstaanbaar als sneetje op een geroosterd stukje brood of als aperitief met een zwaar blond bier. Een heerlijke lekkernij van De Moerenaar. 

Veurnse Notenboom
Tintoretto

Tintoretto

Klinkt Italiaans. Smaakt heerlijk. Kwaliteitsvolle en smeuïge boerderijkaas verrijkt met tomaatjes, olijven, look en Italiaanse kruiden. 6 à 8 weken oud. Superlekker als blokjes in een slaatje of fijne sneetjes op de boterham. Een topper uit het zuiden van De Moerenaar.