Fermette steunt De Warmste Week 2018

Fermette steunt De Warmste Week 2018

- Fermette met een hart

De Warmste Week 2018 van Studio Brussel zit er alweer op. Dit jaar werd maar liefst €17.286.122 ingezameld. Een duizelingwekkend hoog bedrag, waarvan €1.000 door ons, Fermette, werd geschonken. Eén goed doel, drie acties, één maand lang. 

Op 22 november 2018 namen vier vrouwelijke medewerkers bij Fermette het heft in handen en zetten ze enkele leuke acties ten voordele van De Warmste Week op poten. Dit jaar steunden we opnieuw vzw Duinhelm, een begeleidingscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking regio Middenkust. Een organisatie met het hart op de juiste plaats. 

3 acties, 1 goed doel
Met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht en de koudere temperaturen buiten, werd de knoop al snel doorgehakt: de acties zouden iedereen verwarmen, zowel letterlijk als figuurlijk. Vier weken serveerden we verse soep met groenten uit de tuin van Christine. De pompoen-, prei- en tomatensoep werd, voor €1,5/tasje of €5/liter, heel snel naar binnen gelepeld. Twintig liter per donderdag opgesoupeerd.

Een tweede actie die op veel bijval kon rekenen, was de verkoop van onze salami Can Duran cadeauboxen met een leuke mix van verschillende grote en kleine worstjes. Een lekker nieuwsjaarscadeau of kerstpakje voor onder de kerstboom. Maar liefst tachtig bestellingen! Of onze medewerkers hebben zelf enorm genoten, of de gelukkigen die deze cadeaubox ontvangen hebben, zullen hun aperitief nog nooit zo lekker hebben ingezet. 

Een laatste manier waarmee we geld hebben ingezameld was, heel old school, het zetten van een leeg potje met enkele dozen koekjes en wafeltjes ernaast. Het doel? Dat potje zo goed mogelijk vullen met zo veel mogelijk geld. Eén pakje koekjes en wafeltjes kostte twee euro. Annick, een van onze customer service medewerkers, was alvast een fan van het eerste uur: “Ik heb dat potje hier al goed gesponsord hoor, mijn kinderen smúllen ervan!”

En zo geschiedde het dat, na een korte balans, de eindteller op €1.000 stond. Een prachtig bedrag dat we met veel enthousiasme naar onze vzw hebben overgeschreven.


Rondleiding van vzw Duinhelm bij Fermette
Maar daar lieten we het niet bij. We vonden het belangrijk dat de vzw wist waar de €1.000 vandaan kwam. Daarom nodigden we op vrijdag 11 januari de vzw bij ons uit voor een rondleiding doorheen het magazijn en de burelen. Met een mooie delegatie van acht tekende de vzw omstreeks 14u30 present. Na een officieel fotomoment waarop onze directie hun de cheque overhandigde, volgde de rondleiding die An, onze verantwoordelijke Quality, op zich nam. Nadat iedereen zich in de daarvoorziene kledij had gehuld, nam ze iedereen gezwind mee op sleeptouw. Daarbij legde ze hun haarfijn uit wat waar en hoe gebeurt. Een unieke blik achter de schermen van Fermette.

Bij het afscheid overhandigden we hun een Fermette goodiebag gevuld met tal van lekkernijen waardoor ze smakelijk aan ons zullen terugdenken.

Een schitterend resultaat door een goed georganiseerd vierkoppig team!
Wij kijken alvast uit naar 2019!
 

Fermette steunt De Warmste Week 2018 Fermette steunt De Warmste Week 2018 Fermette steunt De Warmste Week 2018 Fermette steunt De Warmste Week 2018 Fermette steunt De Warmste Week 2018 Fermette steunt De Warmste Week 2018

Artikel delen op

Terug naar overzicht