Gil Dumarey vanaf februari CEO Fermette Food Group

Gil Dumarey vanaf februari CEO Fermette Food Group

Gil Dumarey is vanaf 1 februari de nieuwe topman bij de Fermette Food Group. Hij neemt de fakkel over van co-CEO’s & neven Kurt en Yves Depuydt.

Gil Dumarey vanaf februari CEO Fermette Food Group

De Fermette Food Group is een wendbaar en innovatief versplatform met vestigingen in Oostende, Sint-Katelijne-Waver en Luik. Met een omzet van 115 miljoen € en 204 medewerkers is FFG een belangrijke speler in de grootdistributie van (ultra)verse voeding in België. Vandaag wordt 80% van de omzet gerealiseerd bij zelfstandige slagerijen, delicatessenwinkels, bakkerijen, broodjeszaken en zelfstandige supermarkten.

Kurt & Yves Depuydt blijven lid van het directieteam van de Fermette Food Group. Met hun jarenlange ervaring zullen Kurt als Chief Purchase & Development Officer en Yves als COO zich focussen op hun vakgebied en expertise binnen deze snel veranderende markt. "De keuze voor Gil Dumarey, die sinds één jaar aan de slag is als CCO, een logische stap. Hij leidde ons bedrijf met daadkrachtig commercieel leiderschap doorheen 2020. We hebben hem als familiebedrijf gevraagd deze uitdagende taak op zich te nemen”, vertelt Kurt Depuydt.

"Door de taken van het CEO-schap in handen te geven aan Gil kan ik mij als COO volop toeleggen op de 4 grote supply chain uitdagingen waar FFG voor staat. Kost en efficiëntie , introduceren van nieuwe technologieën, duurzaamheid en continuïteit. Dit met de visie om het leidende en innoverende vers-vers platform van België te zijn”, zegt Yves Depuydt.

“De volgende generatie, mijn zoon Gaëtan (29 jaar), is sinds 2,5 jaar aan de slag als Field Sales Manager in ons bedrijf. We hebben er het volste vertrouwen in dat Gil de ideale CEO is om ons familiebedrijf op een duurzame wijze verder te laten groeien en de overgang tussen twee generaties te faciliteren. De familie Depuydt blijft meerderheidsaandeelhouder”, besluit Kurt Depuydt.

Gil Dumarey vanaf februari CEO Fermette Food Group

Pers: Voor vragen kan u terecht bij Gert Verhoestraete: gverhoestraete@fermette.be


Artikel delen op

Terug naar overzicht