Over ons
esf-logo

Missie en visie

Win-win partnership

Als vernieuwende distributeur in verse voeding onze medewerkers, klanten en leveranciers een duurzaam win-win partnerschap aanbieden.

Vernieuwend, wendbaar en duurzaam

Fermette wil de meest vernieuwende en wendbare distributeur van lekkere en verse voeding zijn. Klantgerichtheid en duurzaamheid staan hierbij centraal.

Hoewel onze traditionele producten als vanouds uitblinken in smaak, zijn wij ook steeds op zoek naar nieuwe producten waarmee we u nog méér van uw sokken kunnen blazen. Soulfood. Want lekker eten gaat recht naar het hart.

Historiek

Samen voor een win-win partnership

Achter Fermette staat het familiebedrijf Vleeswaren Depuydt, dat drie generaties geleden als traditionele slagerij begon en vandaag een uitgebreid assortiment fijne vleeswaren, salades, bereide gerechten, diepvriesproducten en kaas tot bij de versspecialist brengt. Ook vertegenwoordigen wij alle nationale merken en verdelen we tal van exclusieve importgoederen. Daarbij kijken we voortdurend uit naar vernieuwing, zodat we u kunnen blijven inspireren.

Fermette vormt de schakel tussen de producent en u, de handelaar. Zo bieden we bovenop ons gevarieerde assortiment ook ondersteuning om uw verkoop te stimuleren. Daarvoor kunt u rekenen op ons team van versconsulenten. Zij zijn er met advies op maat en helpen u graag bij het samenstellen van het assortiment dat bij uw zaak past.

Graag willen we uw wendbare partner zijn bij het opstarten, het uitbreiden of het ondersteunen van uw zaak. We kunnen u helpen bij de opleiding van uw medewerkers of bij het organiseren van degustaties en promotionele acties. Zo wordt Fermette uw full-service groothandel die u de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt en altijd voor u klaar staat. En zo kunnen we samen, in een duurzaam partnership, onze slogan zin geven: let’s enjoy food!

historiek 0

Kwaliteit sinds 1945

1945
1963
1978
1992
2004
2008
2009
2010
2012
2012
2013
2016
2019
2019

Alfons en Anna Depuydt richten Fermette op in Gistel

1945

Zonen Kamiel en Marcel nemen Fermette over en verhuizen naar Oostende

1963

Lancering “Paté Fermette"

1978

Kurt en Yves, neven van elkaar, vormen de derde generatie

1992

Verhuis naar de industriezone in Zandvoorde

2004

Uitbreiding van magazijn en kantoren tot 5.100 m2

2008

Overname van Braet, Knokke 2 robots "in dienst"

2009

65ste verjaardag
Overname van Carrette (kaas) in Wevelgem

2010

Opstart eigen kaasversnijding

2012

Overname van Taeckens

2012

Overname van Lédo Verswaren, Middelburg, Nederland

2013

Overname van Aro, Zemst

2016

Fermette neemt de distributie van De Kaasboer over

2019

Fermette Food Group wordt opgericht, met Fermette en Père Lejeune

2019
Vernieuwend

Vernieuwend

We wensen vernieuwend te zijn om te blijven inspireren en dynamiseren.

Wendbaar

Wendbaar

Door ons heel wendbaar op te stellen verzekeren we continuïteit.

Duurzaam

Duurzaam

We streven duurzaamheid na, zowel in onze relaties als in onze werking.

Succesfactoren

Een succesvol bedrijf komt niet uit de lucht gevallen. Elke dag opnieuw investeren we in een lekker en kwaliteitsvol aanbod verse producten. Ook vinden we het belangrijk om onze klanten en eigen medewerkers tevreden te houden. Kwaliteit is onze prioriteit. Succes, als alle neuzen in dezelfde richting staan. Succes, als we vol ambitie naar de toekomst blijven kijken.

Vernieuwend en kwaliteitsvol

We bieden een vernieuwend en kwalitatief hoogstaand assortiment van verse voeding aan. 

White glove delivery

Onze versconsulenten bezoeken en adviseren u. Op die manier helpen we u in uw groei en bedrijfsvoering.

Win-win voor iedereen

We bieden kansen aan lokale producenten en creëren een win-win situatie met onze leveranciers. 

Tevreden medewerkers

We geven onze medewerkers de kans om te excelleren en gelukkig te zijn in hun job. 

Efficiënt logistiek systeem

Dankzij onze twee logistieke platforms in Sint-Katelijne-Waver en Barchon, creëren we een sterke wendbaarheid in onze leveringen. 

Welvaartsgroei

We creëren welvaart door winst en groei. 

Certificaten

Honger naar kwaliteit en duurzaamheid

ISO

Sinds 12 mei 1997 is Fermette ISO 9001 gecertificeerd. Dit bewijst ons voortdurend streven naar verbetering en innovatie en dit op gebied van zowel productkwaliteit als op vlak van dienstverlening. Het kwaliteitssysteem is de garantie voor een gestructureerd en beheerst proces van bestelling tot levering. In 2014 zijn we overgestapt naar ISO22000, een kwaliteitssysteem dat, naast het streven naar verbetering en innovatie, controleert op voedselveiligheid.

Autocontrole

Autocontrole is het geheel van maatregelen die we nemen om ervoor te zorgen dat de producten in alle stadia van ons proces voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, productkwaliteit en traceerbaarheid en het toezicht op de effectieve naleving van deze voorschriften. Autocontrole is zowel van toepassing op groothandel (KF80) als kaasversnijding (CO579).

Duurzaam ondernemen

In 2009 behaalt Fermette haar eerste charter Duurzaam Ondernemen.
De firma streeft naar het werken aan een continue verbetering van de prestatie op milieu-, sociaal en economisch vlak en engageert zich om de 3P’s (people, planet en profit) in balans te brengen. Daarnaast hechten we belang aan een open en eerlijke communicatie met alle relevante stakeholders en maakt Fermette werk van een duurzaam HR-beleid dat alle medewerkers centraal stelt. Tevreden medewerkers zijn immers productieve medewerkers die de klanten een uitstekende service verlenen.

Europees Sociaal Fonds (ESF) - Anders organiseren

Fermette Academy 

Fermette heeft samen met haar medewerkers een ambitie van continue en duurzame groei.

Meer dan ooit is Fermette ervan overtuigd dat zij haar medewerkers de kans moet geven om mee te evolueren met de organisatie. Medewerkers moeten versterkt worden in hun algemene kennis en hun talenten. Sterke medewerkers bieden namelijk veel groeikansen.

Met financiële steun van de ESF (Europees Sociaal Fonds) call Opleidingen in bedrijven organiseert Fermette de komende 15 maanden (12/2018 – 02/2020) een intensieve periode van opleidingen rond sociale en digitale vaardigheden en talenkennis

Samen voor een win-win partnership